Al vanaf mijn 7e ligt mijn interesse bij radio. Radio is meer dan alleen plaatjes draaien en een praatje tussendoor. Er komt ook een hele hoop techniek bij kijken. Je hebt vast weleens gezien dat er in een radiostudio, vele knopjes en schuifjes aanwezig zijn. Maar dat is nog niet alles! Om een radiostudio te laten functioneren, draait er achter de schermen nog een hoop apparatuur. Servers van de automatisering bijvoorbeeld, maar ook ”Soundprocessing”. Soundprocessing, iets waar ik me nu 8 jaar in verdiep en veel mee bezig ben. Soundprocessing zorgt ervoor dat een radiozender lekker klinkt. Is het je weleens opgevallen wanneer je naar de radio luistert, alles wat harder en vetter klinkt? Dat is de rol van de soundprocessing! Buiten dat, is soundprocessing ook nog bedoeld om de bandbreedte die een FM zender inneemt, te beperken. De maximale bandbreedte (zwaai) van een FM zender binnen Europa, is maximaal 75KHz. Er mag dus maar tot 75KHz naast de frequentie, signaal te meten zijn.

In mei 2017 startte ik als technicus bij BredaNu, de lokale omroep van Breda, waar ik momenteel nog steeds werkzaam ben. Dit was een mooie stap om mijn kennis nog verder te verbreden binnen de branche. Vanaf oktober 2017 ben ik ook een programma gaan presenteren bij BredaNu; ”Kickoff-Weekend”, iedere vrijdagmiddag tussen 15:00u en 17:00u. Dit programma heb ik gedaan tot september 2020, ik ben toen verhuisd naar de vrijdagavond tussen 19:00u en 21:00u met een nieuw programma; ”OpPassen”, wat ik tot mei 2023 gepresenteerd heb.

Mei 2023 ben ik namelijk verhuisd naar ORTS Radio. Ik was toe aan iets nieuws. Iedere zaterdagavond presenteer ik daar ”Axel’s Weekend Club”, tussen 20:00u en 22:00u.